Lagsi från Olsbacken

Igår var jag och hämtade hem min alldeles egna häst. Hela mitt liv har det varit min allra största dröm att titta på en häst och kunna tänka att; "den där, den är MIN"! Idag kunde jag för första gången någonsin göra det och det kändes helt fantastiskt bra.
Hästen jag hämtade är en islandshäst, en valack på 16 år. Han är gulsvart och ganska stor, åtminstone för att vara islänning. Namnet är Lagsi från Olsbacken och han är efter fina Mökkur frá Varmalæk. Han är femgångare och har tävlat upp till SM(?), men har på senare år ridits och tränats akademiskt. Han går barfota och trivs bäst utan bett (full poäng hittils)!
Hela affären gick väldigt snabbt och var ytterst spontan, då Lagsi endast råkade trilla ner i min famn någon vecka innan han hamnade hos mig. Det är faktiskt en ganska kul historia, men den sparar jag till en annan gång. Det viktiga är i alla fall att han, efter en lastning i form av hästplågeri (enligt honom själv) med en stegring här och en stress-svettning där, och ett kontrakt med mitt eget namn på, nu är min egen häst!
Fina Lagsi innan lastningen
Lagsi står tillsammans med Macke och Bello i ett eget stall bara de tre vilket är fantastiskt skönt. Lagsi verkade trivas bra och det var inga problem alls för honom att acceptera sin nya miljö. Han blev snabbt bundis med Macke vid ihopsläppet och det märks att han börjat känna sig trygg. Jag är glad och tacksam över att jag fick möjligheten att ta honom, det känns verkligen som rätt häst för mig. Nu väntar jag bara tills dess att vi kommer igång och börjar träna och rida, men det är det nog inte långt kvar till. Kan knappt bärga mig!
Macke och Lagsi vid ihopsläppet. Är de inte söta så säg?
#1 - - Anonym:

Ofantligt stort grattis! Ska bli kul att se honom lära sig plocka upp ridspön! 😍

#2 - - Madeleine den store:

Ååh så glad för din skull Hedda!!

#3 - - Caroline:

Nej på riktigt? Gud vad roligt! Åh vad jag längtar efter att få läsa om er, han är så himla söt :D <3

Svar: Vad kul att du vill följa! :D visst är han <3
Hedda Sahlen

#4 - - Emma:

Gud vad roligt med en isis, jag hoppas att ni kommer få en härlig tid tillsammans :D

Kram

Svar: Tack så mycket! Det hoppas jag med :)
Hedda Sahlen

#5 - - Neapocalypse - en alternativ hästblogg:

ÅH grattis!!! <3

Upp