Första uppsittningen hemma!

"Vilket är det optimala sättet för att sitta upp på sin nya häst för första gången?" undrar ni förstås nu.
I ridhus?
Med full utrustning, säkerhetsväst och heltäckande ridkläder?
Kanske.
Eller så gör man på mitt sätt...
x
Då jag nu haft Lagsi i lite mer än en vecka (en vecka och fyra dagar för att vara exakt) och jag umgåtts med honom och promenerat med honom nästan varje dag kände jag att det var dags att sitta upp för första gången och skritta en kort sväng på hemmaplan. Då jag ej ville förstöra början på vår kontakt tänkte jag att jag skulle ta det så odramatiskt som möjligt och bestämde mig därför att gå mitt ut i en tät, snårig skog, utan varken sadel eller träns (dock grimma och grimskaft!) och lugnt och försiktigt sitta upp från valfri lagom stor sten, för att sedan lunka lite hit och dit och se hur han reagerade.
Var detta det optimala sättet att rida sin nya häst på för första gången? Förmodligen inte. Jag hade ingen aning om hur han skulle fungera på grimma eller barbacka, men det visade sig gå hur fint som helst. 
Lagsi var aningen spänd i början, och förmödligen hade det att göra med att jag red med spö (NOTE: inte rida med spö på Lagsi) samt att grimskaften hängde och dinglade lite överallt, och då han är så pass känslig som han är störde det förstås lite. Så Elice fick gott och väl ta mitt spö och vi begav oss sedan hemåt. 
Lagsi var jätteduktig hela dagen och det känns skönt att veta att han kunde gå så bra barbacka och i grimma - tänk vad härligt att kunna rida ut så! Då känns inte halsring sådär överdrivet långt borta det heller...
x
Nåväl, igår var en mycket bra dag och jag fick otroligt mycket motivation för framtiden. Nu tänker jag sätta upp en massa mål - nu jäklar blir det ord och inga visor!
Allmänt, Lagsi | | En kommentar
Upp