Böckerna som hjälpte mig hitta "min" hästfilosofi

Skola din häst - till ökad samling och hållbarhet, skriven av Katrin Wallberg. Otroligt läsvärd och mycket detaljrik bok där Katrin berättar om hur inlärningen för hela hästens skolning inom den Akademiska Ridkonsten fungerar i flera olika steg, samt en hel del övrig otroligt intressant fakta. Helt fantastiskt bra bok som jag rekommenderar alla som håller på / funderar på att börja med AR att ha som en komplett träningsguide (och bästa vän). Boken finns att köpa här.
Bent Branderup's bok Academic Art of Riding. Han, likt Katrin beskriver väl om hästens skolning men boken är utformad på ett lite annorlunda sätt, samt att den bara finns på engelska. Boken går att få tag på här, alltså på samma sida som Katrin's bok.
Aktivera Din Häst med Horse Vision. Denna bok har Rebecca Dahlgren skrivit och i den finns en hel del mycket bra tips om alternativa sätt att aktivera sin häst på vid sidan om ridningen - t.ex. frihetsdressyr och trickträning - och bra instruktioner om hur man går till väga och vad som är bra att tänka på. Boken kan ni beställa från deras hemsida.
Sist men inte minst - min egen bibel. The Horse - Crucified and Risen som världens mest fantastiska Alexander Nevzorov är författare till. Boken, som är utgiven på engelska, är svårläst och fylld med mycket åsikter - MYCKET provokation - så det är inget för den lättstötte ;). Men den är Nevzorov rätt igenom och det finns ingenting i den som inte är värt att uppmärksammas. Mitt absolut bästa bok-köp, någonsin!
Här beställer ni boken!
Är även himla sugen på denna bok, In Deference, som en av mina största inspirationer Anja Beran skrivit. Boken finns att köpa här, men priset känns nästan lite väl saftigt. Någon som hört något om boken? Är den värd att köpa?
#1 - - Jennie söder lindström:

Ser att du gillar och inspireras av Alexande Nevzorov.

Skulle bara vilja fråga vad tänker när du ser dessa bilder:

http://www.ljplus.ru/img3/s/h/sheva_solafide/nev2.jpg

http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/3/18/350/18350804_1203437281_th_nevzorov41.jpg

http://www.ljplus.ru/img3/s/h/sheva_vet/th_nevzorov1.jpg

Mvh Jennie

Svar: Jo, har sett de bilderna förut. Tycker det är himla tråkigt att de finns och vet inte så mycket bakgrundshistoria men har för mig att jag läst någonstans att de är tagna innan han slutade med bett/träns/att rida överhuvudtaget.
Hedda Sahlén

#2 - - Klara Forsström:

Läser Katrins bok nu och är redan helt såld! :D

#3 - - Kristina Tilvemo:

Otroligt inspirerande böcker med tänkvärda kunskaper om hästens drivkrafter och behov för att fungera som den ska. Efter att ha sett Rebecka Dahlgren in action vill man bara lära sig rida så naturligt som möjligt. Tack för bra tips!

Upp